Hommikusöögi retseptid
14. oktoober 2006, 09:13

LYONI OMLETT

Omlett vorstiga. Valmistamisaeg u 15 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
15

Koostisosad
300 g vorsti
4 sl võid
8 muna
4 sl vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
2 kimpu murulauku

Valmistamine
ValmistusviisKoori ja lõika õhukesteks viiludeks vorst. Prae vorstiviile pannil võis mõlemalt poolt. Klopi munad lahti koos vahukoorega ja maitsesta soola, pipra ning muskaadiga. Pese, kuivata ja haki peeneks murulauk ning sega munamassi hulka. Kalla saadud mass aeglaselt vorstiviiludele ja lase madalal kuumusel tarduda. Aeg-ajalt raputa panni, et omlett põhja külge kinni ei jääks. Kui alumine pool on korralikult hüübinud, keera teine pool ja küpseta kuldpruuniks. Tõsta omlett pannilt, lõika neljaks ja serveeri koos murulauguga. Teine variant: valmista komponentidest ühe suure omleti asemel neli väikest.ServeerimisviisEnne serveerimist lase veidi jahtuda.LisandidSalat, täisteraleib.