Lõunasöögi retseptid

MUNA TOMATIPESAS 

Toidutare, 11. märts 2008, 14:44
Rõõmus ja värvikas suupiste ahjus küpsetatud tomatitest munaga pühadelauale. Valmistamisaeg u 30 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30

Koostisosad
4 suurt küpset lihatomatit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
basiilikulehti
4 muna
2 tl palsamäädikat
1 sl oliivõli

Valmistamine
ValmistusviisPese tomatid ja lõika pealt ära ülemine kolmandik. Õõnesta tomatid seest tühjemaks ja vürtsita soola ning pipraga. Püreesta tomatite sisu ja suru läbi sõela. Pane igasse tomatisse üks basiilikuleht, haki ülejäänud peeneks (osa võib jätta toidu kaunistamiseks) ja sega tomatipüreesse. Tõsta tomatid ahjuvormi ja löö igasse tomatisse lahti üks muna. Küpseta eelsoojendatud praeahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.jaotus) u 20 minutit. Sega kokku palsamäädikas, oliivõli ja tomatipüree, maitsesta soola ja pipraga. Võta tomatid ahjust välja ja serveeri püreel. Kaunistuseks võid kasutada terveid basiilikulehti.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidRöstisai juustuga.