Hommikusöögi retseptid

Pošeeritud munad tomatil 

Toidutare, 3. märts 2009, 09:52
Posheeritud munad tomatilõikudel.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg u 30 minutit.

Koostisosad
1 sibul
2 sl võid
2 küüslauguküünt
1 kg küpseid lihatomateid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
kimp kevadsibulaid
1 tl palsamäädikat
5 sl veiniäädikat
8 muna

Valmistamine
ValmistusviisKoori ja haki peeneks sibul. Koori ja suru läbi pressi küüslaugud. Sulata pannil või ja hauta selles pehmeks sibul ja kuumuta kergelt küüslauku. Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata", koori ja lõika kaheksaks. Tõsta tomatid pannile, vürtsita soola ja pipraga ning hauta nõrgal tulel u 5 minutit, maitsesta palsamäädikaga. Püüa tomateid võimalikult vähe purustada. Puhasta ja lõika õhuketeks rõngasteks kevadsibulad ning sega vahetult enne serveerimist tomatite hulka. Aja potis keema 1 l vett koos veiniäädikaga. Löö munad ükshaaval lahti, libista kulbiga keevasse vette ja posheeri 4 minutit. Tõsta valmis munad ettevaatlikult välja ja nõruta. Sea tomatid pärjakujuliselt taldrikule ja aseta keskele üks posheeritud muna.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee