Kiudainerikkad toidud

Kanalihatäidisega kartuli-muretainasarved 

Toidutare, 20. aprill 2009, 09:14
Kartuli-pärmitainasarved kanatäidisega, samast tainast võib teha ka viineripirukaid. 

Koostisosad
TAINAS:
500 g keedetud kartuleid
100 g sulatatud võid
3 muna soola
3 sl suhkrut
30 g pärmi
50 ml sooja piima
200-300 dl jahu
TÄIDIS:
400-500 g keedetud või grillitud kanaliha
1 suur sibul
praadimiseks rasvainet
100 g kupatatud seeni
soola
pipart
pirukate määrimiseks hapukoort

Valmistamine
Kartulid riivida. Pärm segada sooja piima ja suhkruga. Kui see hakkab käärima, segada antud ainetest rullitav tainas, lasta kerkida, vajadusel lisada jahu. Tainas rullida õhukeseks ümmarguseks kettaks ja lõigata see rattakodarate moodi kolmnurkadeks. Kolmnurga laiemale otsale asteada täidis, rullida kokku ja painutada rull sarveks. Määrida pealt hapukoorega ja küpsetada praeahjus kuldpruuniks. Samast tainast võib teha ka viineripirukaid. Tainas rullida õhukeseks nelinurgaks, lõigata sellest ristkülikud, määrida need kergelt ketshupi või sinepiga ja rullida ümber viinerite. Määrida klopitud munaga, küpsetada praeahjus kuldpruuniks. Serveeri kohe pärast valmistamist tee või puljongiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee