Kalatoitude retseptid

Makrapirukas porgandi-muretainast 

Toidutare, 24. juuli 2009, 06:22
Porgandimuretainapirukas makra-, paprika-, sulatatud juustu-, porrutäidisega.

Koostisosad
TAINAS:
200 g võid
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 sl suhkrut
2 dl peenelt riivitud porgandit
määrimiseks munavalget
peale puistamiseks mooniseemneid
TÄIDIS:
1-2 sl õli
1 keskmine porrulauk
1 punane paprika
200 g puhastatud krevette või makrat
100 g sulatatud juustu
pipart
soola
1 sl hakitud tilli
riivitud sidrunikoort ja mahla

Valmistamine
Pane riivitud porgand koos sõelutud jahuga köögikombaini. Lisa külmad võikuubikud ja maitseained. Sega ühtlaseks tainaks. Suru palliks ning pane kuni täidise valmimiseni külma. Kuumuta porrurattad ja paprikakuubikud õlis. Lisa maitseained, till, sidrunikoor, -mahl ja tükeldatud makra või krevetid. Sega ühtlaseks. Rulli tainas lahti, pane peale täidis. Sellele sulatatud juustu tükid ning vormi pirukaks. Pintselda pind lahtiklopitud munavalgega ning puista peale mooniseemned. Küpseta 225 kraadi juures eelsoojendatud ahjus u 20 minutit. Serveeri kohe pärast valmistamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee