Taimetoidu retseptid
30. jaanuar 2009, 10:47

Kartulikotletid kohupiima, seente või lihaga

Kartulikotletid kohupiimaga, lihaga, seentega.

Koostisosad
KOHUPIIMAGA:
800 g keedetud kartuleid
250 rasvast kohupiima
4 muna
soola
1 tl suhkrut
1/2 klaasi jahu
riivsaia
hakitud tilli või petersellilehti
rasvainet praadimiseks
LIHAGA:
800 g keedetud kartuleid
200 g keedetud või praetud lihajääke
4 muna
1/2 klaasi jahu
soola
1 tl purustatud köömneid
riivsaia
rasvainet praadimiseks
SEENTEGA:
800 g keedetud kartuleid
100 g singipekki
1 porrusibul
soola
200 g seeni
4 muna
3/4 klaasi jahu
riivsaia
rasvainet praadimiseks

Valmistamine

KOHUPIIMAGA: Kartulid peenestada pressis või riiviga, segada 3 muna, suhkru, soola, kohupiima, maitserohelise ja jahuga. Üks muna kloppida lahti. Vormida kotletid, kasta munasse ja riivsaiasse. Praadida kuldpruuniks. Serveerida seenekastmega.
LIHAGA: Kartulitest teha püree, segada hulka 3 muna, peeneks lõigatud liha, jahu ja maitseained. Üks muna kloppida lahti, sellesse kasta vormitud kotletid, veeretada riivsaias, praadida kuldpruuniks. Serveerida tilli- või petersellikastmega.
SEENTEGA: Kartulid suruda läbi pressi või riivida, kloppida 3 muna, soola ja jahuga. Väikesteks kuubikuteks lõigatud sink ja seened ning viilutatud porru praadida kergelt läbi, segada kartulimassisse. Vormida kotletid, kasta klopitud munasse ja riivsaiasse, praadida. Serveerida hapukoorega.

Serveeri kohe pärast valmistamist sooja kastme ning värske rohelise salatiga.