Kalatoitude retseptid

Kalatäidisega tšeburekid 

Toidutare, 2. juuni 2007, 06:18
Rasvas küpsetatud pirukad, sedakorda kalatäidisega, kuid täidist võib panna igaüks oma maitse järgi. Meil on tavapärasemad lihatäidisega tšeburekid. 

Koostisosad
TAINAS:
250 g jahu
1 muna
vett
soola
õli küpsetamiseks
muna tainaservade määrimiseks
TÄIDIS:
300 g kalafileed
3 sl rasvainet
kalapuljongit või vett
soola
pipart
muskaati
hakitud tilli või peterselli
soovikohaseid maitsetaimi

Valmistamine
Jahust, munast ja vähesest veest sõtkutakse sitke tainas, rullitakse õhukeseks. Kalafilee aetakse läbi hakklihamasina või hakitakse hästi peeneks. Hautatakse rasvaines u 5 minutit, lisatakse veidi kalapuljongit või vett, maitsestatakse soola, pipra ja maitsetaimedega. Tainast lõigatakse vormiga väikesed ümmargused tükid. Keskele pannakse teelusikaga kuhjake täidist. Tainaservad määritakse munaga ja surutakse tihedalt kokku. Rasvainet kuumutatakse paksema põhjaga nõus, kuni see hakkab kergelt suitsema. Pirukad küpsetatakse kuumas rasvas helepruuniks. Küpsemise vältel pööratakse neid vahukulbiga. Valmis tšeburekid tõstetakse sõelale või majapidamispaberile nõrguma. Antakse eraldi taldrikul uhhaa või punase kalapuljongi lisandiks. Serveeri kohe pärast valmistamist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee