Tortide retseptid

Vastlatort 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 08:15
Vastlatort
Luksuslik vastlatort, kreekapähklite ja vanillikreemiga. Sellest kogusest saab kaks 16-18 cm läbimõõduga torti.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
100 g vōid vōi margariini
2 dl piima
25 g pärmi
1 g soola
1 dl suhkrut
4 munakollast
7-8 dl jahu
MÄÄRIMISEKS:
1 muna
TÄIDIS:
2 dl 35%-list rōōska koort
2 dl vanillikreemi
150-175 g mandlimassi
3-4 sl vett
50 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid
KAUNISTUSEKS:
tuhksuhkrut

Valmistamine
TAINAS: Sulata rasvaine, lisa piima ja soojenda u 37 kraadi C -ni. Lisa pärmile vähehaaval piimasegu ja sega kuni pärm on lahustunud. Maitsesta soola ja suhkruga, lisa munakollased ja jahu, ning sega tainas. Lase tainal seista u 30 minutit soojemas kohas. Kerkinud tainas tõsta jahuga ülepuistaatud töölauale ja jaga kaheks võrdseks osaks. Vormi tainast 2 u 16-18 cm läbimõõduga lamedat kooki. Tõsta siis küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase veel kord kerkida u 30 minutit soojemas kohas. Määri koogid lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi C juures ahju keskosas u 18 minutit, võta ahjust valja ja lase jahtuda. Sega vanillikreem ja lase veidi paisuda. Vahusta rõõsk koor ja sega vanillikreemiga. Riivi mandlimass jämeda riiviga ning lisa vähehaaval vesi. Sega veega segatud mandlimass hakitud kreekapähklitega. Lõika jahutatud kuklil "kaas" pealt, määri kõige pealt mandlimassiga, siis kata kreemiga. Pane "kaas" tagasi ja puista üle tuhksuhkruga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee