Kalatoitude retseptid

Angerjas tarrendis õuna-kurgikastmega 

Toidutare, 3. märts 2009, 09:51

Koostisosad
1 poolekilone angerjas
MARINAAD:
1,5-2 klaasi vett
4 tera pipart
3 tera vürtsi
noaotsaga suhkrut
maitse järgi soola
sidrunimahla või äädikat
ÕUNA-KURGIKASTE:
1 suur hapukas õun
1/2 sidruni mahl
2 marineeritud kurki
2 sl vahustatud koort
mädarõigast
soola
äädikat
3-4 sl oliivõli

Valmistamine
Marinaadivedelikku keet koos pipra, vürtsi, suhkru ja soolaga kaanega kaetud nõus 10 minutit, maitsestada sidrunimahla või äädikaga üsnagi hapuks ja jahutada. Angerjas hõõruda jämeda soolaga liimist puhtaks, lõigata ära uimed, saba, pea ja eemaldada kaelaava kaudu sisikond. Kala pesta külma voolava veega, nõrutada. Angerjas lõigata 5-6 sm pikkusteks tükkideks, tõsta keedunõusse ja valada peale marinaad. Keeta õige tasasel tulel umbes 15 minutit. Jahtunud angerjatükid seada serveerimisvaagnale, valada peale kurnatud marinaad ja lasta külmas tarduda.
Angerja juurde, eriti aga suitsuangerjatarrendi juurde võiks teha õuna-kurgikastme. Kooritud õun tükeldada väikesteks kuubikuteks ja kohe, tumenemise vältimiseks, niisutada sidrunimahlaga. Segada väikeste kurgikuubikute, vahukoorega ja kaste maitsestada mädarõika, soola, äädikaga. Viimasena segada kastmesse jaokaupa oliiviõli. Enne serveerimist lasta külmas tarretuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee