Küpsetised

Pirnikook 

Sirje Rekkor, 27. jaanuar 2009, 09:50
Ploomide, metsapähklite ja rosinatega pirnikook, mida võib pidulikul puhul serveerida vaniljejäätise või vaniljekastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
125 g võid või küpsetusmargariini
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl vahukoort
4 pirni
8 kivideta kuivatatud ploomi
0,5 dl rosinaid
0,5 dl hakitud metsapähkleid
rasvainet koogivormi määrimiseks
riivsaia üleraputamiseks
tuhksuhrut koogile raputamiseks

Valmistamine
Ahi soojendada 200ºC. Või sulatada paksu põhjaga keedunõu ja jahutada. Lahtikäiv koogivorm (läbimõõduga 24 cm) määrida rasvainega ja raputada üle riivsaiaga. Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad pidevalt vahustades. Nisujahu segada küpsetus pulbriga ja sõeluda muna-või segusse. Segada ühtlaseks, lisada koor ja segada ühtlane taigen. Pirnid koorida, südamikud eemaldada ja viljaliha lõigata viiludeks. Ploomid hakkida peeneks, rosinad segada vähese jahuga.  Taignasse lisada 1 viilustatud pirn, ploomitükid, rosinad ja pähklipuru. Taigen valada koogivormi, ülejäänud pirniviilud laotada taignale. Küpsetada keskmisel siinil 200ºC juures 30-35 minutit. Lasta jahtuda, enne serveerimist raputada peale tuhksuhkrut. Pidulikul puhul võib kooki serveerida vaniljejäätise või -kastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee