Pirnikook
Kogus: ühele
Koostisosad
125 g võid või küpsetusmargariini
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl vahukoort
4 pirni
8 kivideta kuivatatud ploomi
0,5 dl rosinaid
0,5 dl hakitud metsapähkleid
rasvainet koogivormi määrimiseks
riivsaia üleraputamiseks
tuhksuhrut koogile raputamiseks
Valmistamine
Ahi soojendada 200ºC. Või sulatada paksu põhjaga keedunõu ja jahutada. Lahtikäiv koogivorm (läbimõõduga 24 cm) määrida rasvainega ja raputada üle riivsaiaga. Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad pidevalt vahustades. Nisujahu segada küpsetus pulbriga ja sõeluda muna-või segusse. Segada ühtlaseks, lisada koor ja segada ühtlane taigen. Pirnid koorida, südamikud eemaldada ja viljaliha lõigata viiludeks. Ploomid hakkida peeneks, rosinad segada vähese jahuga. Taignasse lisada 1 viilustatud pirn, ploomitükid, rosinad ja pähklipuru. Taigen valada koogivormi, ülejäänud pirniviilud laotada taignale. Küpsetada keskmisel siinil 200ºC juures 30-35 minutit. Lasta jahtuda, enne serveerimist raputada peale tuhksuhkrut. Pidulikul puhul võib kooki serveerida vaniljejäätise või -kastmega.
Kommentaarid (0)