Küpsetised

Sibula-oliivipirukas 

Toidutare, 16. oktoober 2009, 09:55
Sibula-oliivipirukas Jaan Heinmaa
Maitsev pirukas neile, kes armastavad sibulat, oliive ja Vahemeremaade lemmikürti rosmariini. Pikantsust lisavad pirukale Parmesan ja sinihallitusjuust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 MINUTIT + 50 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
4 dl jahu
3 sl vesi
sool
KATE
2 tk Sibul
2 tk Punane sibul
1 tk Porrulauk
2 sl Oliiviõli
1 tl Rosmariin
4 tk muna
1.5 dl piim
2 dl Hapukoor
1 dl riivitud Parmesan
200 g mustad kivideta oliivid
100 g Sinihallitusjuust

Valmistamine
Haki või, jahu ja sool noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning lase pool tundi külmas seista. Koori-viiluta sibulad ja lõika porru õhukesteks viiludeks. Kuumuta sibulad pannil õlis väiksel tulel, riputa üle rosmariiniga.Vispelda omavahel munad, piim ja hapukoor, sega hulka riivitud juust. Küpseta pirukapõhja ahjus 225° juures 8–10 minutit. Laota sibulad, porru ja tükeldatud oliivid eelküpsetatud põhjale ning murenda peale hallitusjuust. Vala üle muna-piimaseguga. Küpseta 225° juures ahju allosas 40 minutit. Serveeri soojalt värske salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee