Kalatoitude retseptid

Kalapuljong 

Toidutare, 22. juuli 2009, 12:06
Kalapuljongist saab teha nii kalasuppe, kui ka lahjendades kastmeid. Valmistamisaeg u 1 tund.

Kogus: ühele

Koostisosad
Kalapuljongi jaoks on vaja 1 kg kalajääke: päid, luid, uimi ja nahka
1 väike porgand õhukeste viiludena
2 väikest peeneks hakitud sibualt
2 porrut seibidena
4 sl võid
2,5-3 l vett
MAITSEKÖÖGIVILI:
kimp peterselli
tüümiani
apteegitilli pealseid või 50 g mugulat
lehtsellerit
1 loorberileht

Valmistamine
Valmistusviis
Hauta potis võis porgandid, sibulad ja porru pidevalt segadess klaasjaks. Pese hoolikalt kalajäägid. Kalapeadest eemalda lõpused, kuna need teevad supi kibedaks. Pane kalajäägid potti ja kalla peale nii palju külma vett, et kõik ained oleksid kaetud. Pese ja seo kimpu petersell, tüümian, apteegitill või selle mugul, lehtseller ja loorber. pane kimp potti ja lase keema tõusta. Keeda tasasel tulel 30 minutit, riisu vaht. Kurna läbi riide ning lase veel 15 minutit keeda.
Serveerimisviis
Serveeri kuumalt.
Lisandid
Krabi-, sinikarbi ja jõevähi liha, merikeele või suitsulesta tükid, kalafrikadellid jne. Maitsestamiseks värskelt hakitud maitseroheline - petersell, hapuoblikas, estragon, till ja sidrunmeliss.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee