Küpsetised

Väikesed pitsad 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 09:45
Pärmitainast valmistatud pitsad kahe erineva täidisega: tomat-mozzarella-must oliiv-anshoovis ja krevetid-muna-vahukoor. Antud kogusest saab 12 väikest pitsat.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
500 g nisujahu
1 pakk kuivpärmi
1 tl soola
4 sl oliivõli
1/2 tl suhkrut
250 ml leiget vett
KATE:
8 tomatit
400 g mozzarella juustu
18 musta oliivi
6 anshoovisefileed
1 tl hakitud tüümiani
3 sl oliivõli
300 g krevette
1 muna
2 sl vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
3 sl hakitud peterselli
100 g riivitud Parmesaniu v. muud kõvat juustu
küpsetusplaadi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Sõtku jahu koos ülejäänud komponentidega pehmeks tainaks. Raputa tainapätsile jahu ning jäta kaetud nõus sooja kohta seisma, kuni tainas on kerkinud kahekordseks. Pärast kerkimist sõtku tainas veelkord kiiresti läbi, vormi sellest pikk rull ja lõika 12 ühesuuruseks tükiks. Rulli iga tükk u 3 mm paksuselt ümmargusena laiali (jäta servad veidi paksemaks). Aseta tainakettad rasvainega määritud plaadile. Lõika tomatid ja juust viiludeks, poolita oliivid ja leota anshooviseid. Kata kuus pitsat nende ainetega, maitsesta tüümianiga ja piserda peale õli. Ülejäänud pitsad kata krevettide ja muna ning vahukoore seguga. Kõige lõpuks puista pitsadele ka soola, pipart, peterselli ja Parmesani juustu. Küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus) u 20 minutit. Serveeri kuumalt. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee