Küpsetised

Väikesed singipirukad riisi ja seentega 

Toidutare, 9. jaanuar 2009, 09:22
Muretainapirukad singi-riisi-sibula-šampinjonitäidisega.

Koostisosad
TAINAS:
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
100 g võid
5 sl hapukoort
1 muna
TÄIDIS:
250 g keedusinki
3 sl peeneks hakitud tilli
60 g keedetud riisi (20 g keetmata kujul)
1 sibul
1 sl võid
100 g metsashampinjone
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 muna
2 sl piima

Valmistamine
Sõelu jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber ja ülejäänud tainakomponendid. Haki noaga kõik läbi ning sõtku kätega elastseks tainaks. Paki tainas fooliumisse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi. Lõika sink väikesteks kuubikuteks ning kalla koos tilli ja riisiga kaussi. Koori ja haki sibul, prae pannil võis pehmeks. Pese ja puhasta shampinjonid, haki peeneks ja kalla sibulate hulka. Kuumuta kõrgel kuumusel pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud. Lisa singile praetud sibul ja shampinjonid, maitsesta soola ja pipraga. Rulli tainas u 3 mm paksuselt lahti ja lõika klaasi abil u 10 cm läbimõõduga kettad. Tõsta igale kettale natuke täidist. Eralda munavalge munakollasest. Pintselda tainaservi munavalgega, voldi kettad pooleks kokku ja vajuta servad kahvliga kinni. Pane pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi munakollane piimaga lahti ja pintselda sellega taina pealispinda. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit.