Linnuliha retseptid

Kanarind apelsinikastmes 

Toidutare, 17. juuni 2009, 10:16
Praetud kanafileetükid apelsinikastmes. Valmistamisaeg u 30 minutit.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g kana rinnafileed
1 sl nisujahu
4 sl toiduõli
4 shalottsibulat
1/2 tl karrit
125 ml värskelt pressitud apelsinimahla
125 ml kanapuljongit
100 g võid
piparmündilehti
kaunistuseks 1 apelsin

Valmistamine
ValmistusviisLoputa liha külma voolava vee all, kuivata ja lõika kuubikuteks. Patsuta õrnalt jahuga üle. Pruunista liha pannil õlis kõrgel kuumusel mõni minut. Keera kuumus nõrgemaks. Koori ja haki shalottsibulad, prae koos lihaga klaasjaks. Puista pannile ka karri, lisa apelsinimahl ning kanapuljong. Hauta kaanega kaetult u 10 minutit. Tõsta liha välja ja jäta sooja kohta seisma. Keeda vedelikku kuni paksenemiseni. Tõsta pann pliidilt ja lisa vispliga segades võitükid. Pane liha taldrikule ja vala peale kaste. Kaunista apelsiniviilude ja piparmündilehtedega.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.