Lõunasöögi retseptid

Vasikaliha-parmasingi rullid 

Toidutare, 23. märts 2005 19:58
Vasikaliha ja parmasingirullid sherri-puljongikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 õhukest vasikafileed (a 125 g)
värskelt jahvatatud musta pipart
1 küüslauguküüs
4 viilu Parma sinki
8 salveilehte
40 g võid
2 sl oliivõli
125 ml kuuma loomalihapuljongit
5 sl Marsala veini või sherrit

Valmistamine
Loputa lihafileed külma voolava vee all, kuivata, suru lamedamaks ja maitsesta pipraga. Koori küüslauk ja suru läbi pressi. Hõõru liha küüslauguga. Iga filee peale pane singilõik ja 2 salveilehte. Rulli fileed kõvasti kokku ja kinnita puutikuga. Pruunista rullid pannil 1 sl võis ja oliivõlis. Vala peale puljong ja hauta madalal kuumusel kaanega kaetult u 20 minutit. Tõsta rullid välja, eemalda tikud ja jäta liha kaanega kaetult sooja kohta seisma. Aja kastmepõhi keema, lisa Marsala või sherri ja lase veelkord keema tõusta. Tõsta pann pliidilt ja lisa tükikestena ülejäänud või. Lõika liharullid pöidlapaksusteks viiludeks ja anna lauale koos kastmega.