Sparglivinegrett
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 kg rohelist sparglit
soola
1/2 tl suhkrut
1 tl võid
1/2 tl mett
2 sl sherriäädikat
värskelt jahvatatud musta pipart
1/2 tl Dijoni sinepit
4 sl sarapuupähkliõli
5 basiilikulehte
50 g suitsutatud loomaliha
Valmistamine
Pese ja koori sparglid, lõika neljaks. Keeda koos suhkru ja võiga soolases vees kaanega kaetult u 10 minutit. Kurna ja jaota sparglid taldrikutele. Kastme jaoks sega mesi 1 sl kuuma sparglikeeduveega. Lisa äädikas, sool, pipar ja sinep, sega hoolikalt. Lõpuks lisa ka õli ja hakitud basiilikulehed. Vala kaste sparglitele. Lõika suitsuliha peenikesteks ribadeks. Riputa sparglitele vahetult enne serveerimist.
Kommentaarid (0)