Kalatoitude retseptid

Täidetud tomatid 

Toidutare, 18. veebruar 2005, 17:49
Forellikreemiga täidetud tomatid sinepi-koorekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g värsket forelli
2 munakollast
8 tomatit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
30 g võid
1 sl sidrunimahla
KASTE:
1 sl oliivõli
4 sl vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1/4 tl Dijoni sinepit
1 sl hakitud basiilikulehti

Valmistamine
Puhasta kala nahast ja luudest. Loputa külma vee all, kuivata ja pane korraks sügavkülma. Tõsta munakollased külmikusse. Pese ja kuivata tomatid ning lõika varrepoolsest otsast "kaas" maha. Kraabi ettevaatlikult (ilma tomatit lõhkumata) välja viljaliha. Pane tomatid madalasse ahjuvormi, puista peale soola ning pipart ja piserda üle sulatatud võiga. Kuumuta eelsoojendatud ahjus 175ºC juures (gaasipliidil 2. jaotus) 10 minutit. Samal ajal püreesta kalafilee mikseriga või köögikombainis. Lisa munakollased, sool, pipar ja sidrunimahl ning suru segu läbi sõela. Täida tomatid tordipritsi abil kalahakklihaga. Pane "kaaned" tomatite peale. Küpseta 150ºC juures (gaasipliidil 1.jaotus) umbes 30 minutit. Sega kokku kõik kastmeained. Serveeri tomateid koos kastme ja röstisaiaga. Röstisai.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee