Küpsetised

Porru-juustukorvikesed 

Toidutare, 20. märts 2005, 12:23
Korvikeste põhiline koostisosa on muretainas. Täidise võib panna igaüks oma soovi kohase, siin on antud porru-juustutäidis.

Koostisosad
TAINAS:
300 g nisujahu
150 g võid
soola
4-6 sl vett
1 väike muna
jahu taina rullimiseks
TÄIDIS:
150 g porrulauku peente ribadena
soola
50 g läbikasvanud sealiha ribadena
125 ml beshamellkastet
2 sl riivitud Emmentali juustu
2 sl vahukoort
u 60 g Emmentali juustu

Valmistamine
Taina valmistamiseks sega kokku jahu, või, sool, vesi ja muna. Valmis tainas keera fooliumisse ja jäta u 1 tunniks külmkappi seisma. Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja suru vormidesse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures(gaasipliidil 4.jaotus) u 10 minutit.
Lase jahtuda. 
Porruribad keeda väheses soolaga maitsestatud vees, kurna. Lihatükid prae pannil krõbedaks.
Soojenda bešamellkaste, sega hulka riivitud juust, vahukoor, porru ja liha. Täida korvikesed juustuviilude ja porruseguga. Küpseta 225 kraadi juures(gaasipliidil 4. jaotus) ahju alumisel siinil, kuni korvikeste pind on kuldpruun.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee