Hommikusöögi retseptid

Viinamarjakaste 

Toidutare, 16. jaanuar 2005, 13:30
Sherri ja viinamarjadega vääristatud kanapuljongist valmistatud kaste. Sobivad lisandid, kana, riis, pasta

Kogus: ühele

Koostisosad
30 g võid
30 g nisujahu
400 ml keeva kanapuljongit
2 cl sherrit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
2 sl creme fraiche´i
250 g viinamarju
1 sl hakitud peterselli

Valmistamine
Sulata või pannil, riputa juurde jahu ja pruunista keskmisel kuumusel. Võta pann korraks tulelt ja lase veidi jahtuda. Vala peale kanapuljong, tõsta pann uuesti tulele ja lase pidevalt segades keema tõusta. Kalla juurde sherri ja kuumuta kastet u 10 minutit tasasel tulel. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Sega hulka creme fraiche. Pese ja poolita viinamarjad ning eemalda seemned. Kuumuta viinamarju veidi kastmes. Lõpuks lisa petersell.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee