Küpsetised

Soolased pannkoogitäidised 

Sirje Rekkor, 12. veebruar 2005, 19:33
Singi-, köögivilja- ja seenetäidis ülepannikookidele. Täidise kogused on antud 4-6 ülepannikoogi jaoks.

Koostisosad
SINGITÄIDIS:
1 dl hapukoort
50 g suitsusinki
1 dl hakitud peterselli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
KÖÖGIVILJATÄIDIS:
1 dl hapukoort
2 porgandit
pool keskmist kurki
ürdisoola
1/2 dl hakitud peterselli
2 tl sidrunimahla
SEENETÄIDIS:
1 karp shampinjone
1 salatisibul
2 sl võid
2 muna
1 dl hapukoort
värskelt jahvatatud valget pipart
3 sl hakitud peterselli
soola

Valmistamine

SINGITÄIDIS: Suitsusink hakkida, segada hapukoorega ja lisada hakitud petersell. Täidis maitsestada soola ja musta pipraga.
KÖÖGIVILJATÄIDIS: Porgand riivida, kurk lõigata hästi väikesteks kuubikuteks. Täidiseained segada hapukoorega, lisada hakitud petersell ning täidis maitsestada soola ja sidrunimahlaga.
SEENETÄIDIS: Seened puhastada ja lõigata viiludeks. Sibul hakkida. Või kuumutada pannil, lisada seened ja kuumutada, kuni vedelik on aurustunud. Lisada sibul ja kuumutada, kuni sibul on klaasjas. Lisada lahtisegatud munadega segatud hapukoor. Täidist kuumutada pidevalt segades, kuni muna on hüübinud. Maitsestada. Munad võib ka enne keeta ja hakkida ning lisada pärast hapukoore lisamist. Peale maitsestamist lisa ka hakitud petersell. Täidisele võib lisada soovi korral ka tomatit.
 
Serveerimisviis
Pannkookide sisse keeratuna. Seenetäidis sobib pannkookide sisse nii soojalt kui ka külmalt.