Linnuliha retseptid

Kana-riisiroog 

Triinu, 14. märts 2008, 08:30
Kana-riisiroog karriga

Kogus: ühele

Koostisosad
1 dl Pruun riis
2.5 dl Vesi
0.75 tk Kanapuljongikuubik
0.25 tk Porrulauk
1 tk Kanafilee
0.25 sl Karri
Sool
0.5 sl Õli

Valmistamine
Kuumuta ahi 225°C ni. Poolita kanakoivad liigesekohast. Tõmba nahk maha, hõõru liha soola ja karriga sisse. Kui broiler on lahja, tõmba nahk uuesti tagasi; rasvane nahk ja kogu muu nähtav rasv lõika aga ära. Et vältida salmonellabakterite vohamist, on äärmiselt oluline tõsta kana sisetemperatuur võimalikult kiiresti bakterite tegevust peatavale tasemele. Prae liha õlis kõrgel temperatuuril mõlemalt poolt pruuniks. Vahepeal pane kotikestest väljavõetud riis ja peenestatud porru suuremasse ahjuvormi, kalla üle keeva kanaleemega. Lao liha riisi peale, kata vorm fooliumiga ja aseta kiire keematõusmise huvides otse ahjupõrandale. 10 minuti pärast tõsta vorm restile ja küpseta 20 minutit. Alanda siis temperatuur 175°Cni , eemalda foolium, tõsta riis ja pealekerkinud porru kahvliga segamini, lisa vajaduse korral keeva vett ja lase veel 15 minutit küpseda. Tõsta roog otse vormis lauale ja paku juurde hautatud köögivilju või toorsalatit. Väga maitsev lisand on ka naturaalmahlaga valmistatud hapukas ananassihoidis.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee