Tortide retseptid

Südametort 

Triinu, 13. veebruar 2005, 12:22
Maitsev südamekujuline tort, sõbrapäevaks

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
2,5 dl jahu
3 sl kartulitärklist
5 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
TÄIDIS:
3 topsi Danone maasikakohupiima (150 g/tk)
KATE:
250 g (külmutatud) maasikaid
4 sl maasikasiirupit
2 ˛elatiinilehte

Valmistamine
Kuumuta ahi 175°C. Sega omavahel jahu, kartulijahu ja vanillisuhkur. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sõelu munavahule juurde jahusegu. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit. Tõsta teisele küpsetuspaberile ja jahuta. Lõika suure piparkoogivormiga välja 4 südamekujulist põhja. Määri iga kihi vahele 1 tops kohupiima. Kõige pealmine kiht aga kata sulanud maasikatega. Pane zhelatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista üleliigne vesi välja ja sega kuumutatud maasikasiirupiga. Nirista segu tordile ja hoia enne serveerimist külmas 2 tundi kuni üleöö.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee