Nädala kook
16. jaanuar 2005, 13:48

Linnupesad ehk šokolaadikreemiga korvikesed

Koostisosad
Tainas:
250 g võid
1,5 dl suhkrut
4,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 dl kakaopulbrit
Kreem:
170 g koorekohvi šokolaadi
1,5 dl vahukoort
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
Peale:
2 dl kookoshelbeid
mandleid jogurtiglasuuris

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C. Vahusta toasoe või ja suhkur. Sega omavahel jahu, sool ja kakaopulber. Lisa võisegu hulka ja sega ühtlaseks. Paki tainas toidukilesse ja aseta 30 minutiks külmkappi. Pane kastrulisse vahukoor, tükeldatus shokolaad ja lahustuva kohvi pulber. Soojenda nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni shokolaad on sulanud. Sega ühtlaseks ja jahuta. Tõsta segu kondiitri- või kilekotti, mille otsa lõika kääridega väike ava. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel 1 cm paksuseks. Vormi umbes 5 cm läbimõõduga kettad ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 12-15 minutit. Jahuta ja pritsi peale shokolaadikreem, puista kookoshelbeid ja kaunista mandlitega.