Küpsetised
12. veebruar 2005, 14:53

Kõrvitsakeeks

Karamelliglasuuriga kõrvitsakeeks.

Kogus: ühele

Koostisosad
Taigen:
8 ½ dl jahu
1 tl kaneeli
½ tl nelki
1/4 tl ingverit
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
4 1/4 dl suhkrut
250 g võid
4 muna
450 g tükeldatud kõrvitsat
½ dl piima
2 tl vanillisuhkrut
Karamelliglasuur:
100 g võid
1 1/4 dl fariinsuhkrut
2 sl piima
1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Sega kausis jahu, maitseained, küpsetuspulber, sooda ja sool. Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kuumuta kõrvitsakuubikuid potis kuni eraldub vedelik ning hauta pehmeks. Püreeri. Sega püreeritud kõrvits, piim ja vanillisuhkur. Sega munavahu hulka kodamööda jahusegu ja kõrvitsasegu. Kalla taigen võitatud ja jahuga puistatud vormi ja küpseta 55 minutit. Sulata ja pruunista või, lisa fariinsuhkur ja piim. Kuumuta 2 minutit, tõsta tulelt. Lisa vanillisuhkur. Vala keeksile.