Küpsetised
12. veebruar 2005, 19:34

Heeringaga pannkoogitäidis

Heeringatäidis soolaste ülepannikookide jaoks. Valmistamisaeg määramata. Juustutäidis on tegelikult rohkem nagu kaste, millega koogid paksult üle määritakse ja seejärel rulli keeratakse ning ahjus üle küpsetatakse.

Koostisosad
HEERINGATÄIDIS:
150 g mahesoolaheeringa fileesid
2 keedetud muna
1 salatisibul
võid sibula kuumutamiseks
JUUSTUTÄIDIS:
3 dl piima
1 dl jahu
100 g riivjuustu
3 muna
6 sl võid
1 dl rõõska koort
soola
värskelt jahvatatud valget pipart
5 sl hakitud peterselli

Valmistamine

HEERINGATÄIDIS: Heeringafileed, sibul ja munad hakkida peeneks. Hakitud sibulat kuumutada võis, kuni see on klaasjas. Täidiseained segada, soojade pannkookide täitmiseks võib täidisele lisada veel võitükikesi.
JUUSTUTÄIDIS: Või sulatada pannil, lisada jahu ja kuumutada segades, kuni jahu on muutunud teraliseks. Lisada veidi piima, segada ühtlaselt, lisada ülejäänud piim. Keeta tasasel tulel kastet pidevalt segades u 15 minutit. Lisada lahtisegatud munakollased ja riivitud juust ning kuumutada segades, kuni juust on sulanud ja muna hüübinud (2-3 minutit). Lisada hakitud petersell ja täidis maitsestada.
Pannkookidele määrida u poole sentimeetri paksune täidisekiht, koogid keerata rulli ja panna äärega ahjupannile. Peale valada kuumutatud koor ja küpsetada praeahjus 220 kraadi juures 5-10 minutit.
 
Hea teada !
Heeringatäidis sobib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt pannkookide sisse keeratuna.