Rakoczi kohupiimakook
Kogus: ühele
Tainas:
180 g jahu
120 g võid

60 g suhkrut
1 dl hapukoort

2 munakollast
1/4 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
10 g suhkrut
30 g vaniljesuhkrut
3 munakollast
600 g lahjat kohupiima

2 dl hapukoort

40 g rosinaid
riivitud sidrunikoort
2 munavalget
Kate:
30 g riivsaia
3 munavalget
90 g tuhksuhkrut
Serveerimiseks:
punasesõstra- või aprikoosimoosi
Valmistamine
Sega kokku kõik taina komponendid, lisades viimasena vähese jahuga segatud küpsetuspulbri. Vormi taignast pall ning aseta 20 minutiks külma. Rulli taigen küpsetusplaadile, torka kahvliga augud sisse ja küpseta peaaegu valmis. Vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor ning sega läbi. Lõpuks lisa segule vahustatud munavalged. Raputa poolvalmis koogipõhjale riivsaia ja tõsta peale kohupiimatäidis. Küpseta kooki 20 minutit kuni see on peaaegu valmis. Vahusta ülejäänud munavalged, lisa valmis vahule tuhksuhkur ja sega. Vala munavalgevaht koogile ja küpseta niikaua kuni kate on kuldkollane. Lase koogil jahtuda, lõika märja noaga tükkideks.