Küpsetised

Basiilikulõhnaline tomatipirukas 

Toidutare, 30. juuli 2010, 07:26
Basiilikulõhnaline tomatipirukas Jaan Heinmaa
Värviline ja maitsev pirukas taimetoiduaustajatele. Värske basiilik pirukatainas annab pirukapõhjale kauni heleroheka värvi ja muidugi ka mõnusa maitse.

Kogus: neljale

Koostisosad
TAINAS
1 dl Basiilikulehed
2 sl jääkülm vesi
125 g Või
3 dl nisujahu
soola näpuotsaga
TÄIDIS
200 g Mozzarella (riivitud)
2 tk muna
2 dl 15% toidukoor või kohvikoor
0.5 tl Sool
must pipar
6 tk basiilikulehed
400 g Kirsstomatid
KAUNISTAMISEKS
10 tk Basiilikulehed

Valmistamine
Sega basiilikulehed, või, jahu ja sool (soovitatavalt köögikombainis) tainaks. Lisa vesi ja sega, kuni moodustub ühtlane tainapall. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.Täidise tegemiseks klopi munad koorega ning maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka tükeldatud basiilikulehed ja riivitud juust. Vala täidis tainale ja laota peale kirsstomatid (vaheldumisi eri värvi). Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kaunista pisut jahtununa basiilikulehtedega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee