Tõmmud südamed
Küpsetised
16. jaanuar 2005, 10:10

Tõmmud südamed

Šokolaadimantlis vanillisüdamed.

Koostisosad
TAINAS:
100 g vōid vōi margariini
3/4 dl suhkrut
3 dl jahu
1 muna
TÄIDIS:
2 dl kohvi koort
1 muna
1½ sl suhkrut
3/4 sl kartulijahu
1 sl vanillisuhkrut
KAUNISTUS:
50 g tumedat šokolaadi
värskeid maasikaid (vōi teisi marju)

Valmistamine
Tainas: Haki kõik koostisosad kokku tainaks. Tõsta tainas u 30 minutiks jahedasse.
Täidis: Vala potti kohvikoor, muna, suhkur ja kartulijahu. Keeda tasasel tulel, ise sama aegselt segades, kuni segu pakseneb. Võta pott tulelt ja lase jahtuda, maitsesta jahtunud kreem vanillsuhkruga. Võta südamekujulised küpsetusvormid ja määri toasooja rasvainega (margariin või või). Võta nüüd tainas jahedast.
Lõika sobiva suurusega tükid ja täida vormid veidi allapoole poole tainaga. Seejärel tõsta vormi veidi vanillikreemi ja nüüd täida vorm tainaga. Vajuta parajalt, mitte väga tugevalt, muidu jookseb kreem välja.
Korja üle vormi serva olev tainas ära. Nii täida kõik vormid. Tõsta täidetud vormid küpsetusplaadile ja tee kahviliga torge, et täidis saaks küpsetuse ajal veidi välja tulla. Seejärel küpseta ahju keskosas 200º C juures 12-15 miutit. Valmis küpsetised lase jahtuda vormis. Võta ettevaatlikult välja.
Kaunistus: Sulata shokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannis. Määri küpsetised sulatatud shokolaadiga, kaunista marjadega.