Küpsetised

Libajuustukook 

Triinu, 12. märts 2008, 10:15
Väga lihtne kook. Veidi rammus, kuid külalistele on siiani tohutult maitsenud. See on maiasmoka tõeline nauding.

Kogus: ühele

Koostisosad
PŌHI:
muretaigen (soovitav osta poest, ei ole ääretult kallis ja jääb igasugune margariini tükeldamine ära)
KATE:
4 muna
suhkrut
kondenspiima (suhkruga)
vaniljet
500 g hapukoort (soovitavalt 30%, kuid 20% sobib ka, kes uhkemat kooki tahab võib teha ka naturaalse toorjuustuga, läheb u 3 pakki, kuid hapukoorega on ka megahea)

Valmistamine
Katta vorm (soovitavalt lahtikäiv) muretainaga ja pane 5-10 min ahju, kuni tainas on veidi pruunistunud (teha kahvliga enne augud sisse, et tainas mullitama ei hakkaks). Samal ajal klopi munad (kollane ja valge koos) natukese suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde hapukoor ning maitse järgi kondenspiima (peaks aitama 0,5 purgist või isegi vähem) ja vaniljet. Võta helepruun muretaina põhi ahjust välja, lase veidi jahtuda ja vala muna-hapukoore-kondenspiimasegu peale. Pane u 45 min ahju, küpseta 180 kraadi juures. Kook võib küpseda olenevalt ahjust ka kiiremini või aeglasemalt, kuid tähtis oleks, et kate "tarretuks" Lase kindlasti jahtuda, enne söömist - 1 ööpäev külmkapis teeb selle koogi isegi maitsvamaks.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee