Veiseliha retseptid

Hakklihapatee pohladega 

Maire Suitsu, 6. jaanuar 2009, 09:52
Hakklihapatee pohladega Jaan Heinmaa
Lihtsatest ainetest valmistatud maitsev patee võlub peolaual kõiki sööjaid.

Koostisosad
600 g vasika- või veisehakkliha
1 dl kohvikoort
2 muna
1 tl soola
0,5 tl sibulapulbrit
0,5 tl purustatud musta pipart
100 gpohli
2 sl kartulijahu
vormi vooderdamiseks:
200 g viilutatud suitsupeekonit
küüslaugupulber

Valmistamine
Mikserda esimesed 7 ainet ühtlaseks seguks. Sega pohlad kartulijahu ja seejärel pateeseguga.
Kata kitsas, umbes liitrise mahutavusega vorm tihedalt peekoniviiludega. Jäta peekoniribad nii pikalt üle serva rippuma, et need kataksid hiljem patee pinna. Kalla segu vormi ja tõsta peekoniribad peale. Kata vorm fooliumiga, aseta suuremasse vormi, kus on umbes 2/3 vormi kõrgusest keeva vett ja küpseta ahju allosas 150 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Võta vorm ja veevann välja, lülita ahi 225 kraadi peale. Ava ettevaatlikult üks fooliuminurk ja kalla välja kogu vormi kogunenud vedelik. Eemalda foolium täielikult ja kummuta patee kuumuskindlale vaagnale või fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus 5-7 minutit ehk kuni peekon saab pruuni jume. Paki patee uuesti fooliumisse ja lase täielikult jahtuda ning lõika siis viiludeks.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee