Küpsetised

Mee- ja šokolaadimuffinid 

Marge, 12. märts 2008, 09:40
Isuäratavad muffinid šokolaadiglasuuriga

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
80 g kreeka pähklid
100 g tumedat šokolaadi
100 g valget šokolaadi
140 g toasooja võid
140 g pruuni suhkrut
170 g mett
3 muna
vaniljesuhkrut 3spl
soola 1/2 tl
küpsetuspulbrit 3tl
jahu 340g
kakaopulbrit 2spl
keefirit 270ml
10% kohvikoort 200ml
rosinaid 100g

Valmistamine
Võta muffinipann ja aseta pannile paberist muffinivormid, määri need õliga (võid kasutada ja silikoon vormi). Haki Kreeka pähklid ja šokolaad väikesteks tükkideks. Vahusta koos või ja pruun suhkur, kuni või on vahtu läinud, siis lisa mesi, munad ja vanillisuhkur. Sõelu kokku jahu, sool, küpsetuspulber ja kakaopulber. Sega üks kolmandik jahusegust võiseguga, siis lisa keefi ja koor. Pärast seda raputa juurde ülejäänud jahu ja sega tainas korralikult läbi. Lõpetuseks lisa šokolaadi- ja pähklitükid. Sega veel kord põhjalikult. Aseta tinas supilusikaga muffinivormidesse nii, et see täidaks kolmveerandi vormist. Küpseta eelsoojendatud ahjus 205 kraadi juures 30 minutit. Valmis muffin vetrub kergelt tagasi, kui sõrmega keskelt katsuda. Võta muffinid pannilt ära niipea, kui nad on veidi jahtunud. Osa šokolaadi sulata veevannil ning määri muffinitele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee