Kalatoitude retseptid
16. jaanuar 2005, 08:29

Lehttainaga teopada

Sini-, kamm-, ja südakarbid köögiviljaleemes lehttainakatte all.

Kogus: ühele

Koostisosad
TEOPADA:
500 g sinikarpe
500 g südakarpe
1 sibul
80 g võid
500 ml kuiva valget veini
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 kooritud lihatomatit
2 porgandit
2 kartulit
1/2 porrut
100 g apteegitilli mugulat
2 g safrani
12 kammkarbi liha marjaga
LEHTTAINAKATUS:
120 g külmutatud lehttainast
2 sl nisujahu
2 munavalget
2 munakollast

Valmistamine
Harja sini- ja südakarbid põhjalikult puhtaks. Kasuta ainult suletud karpe! Koori ja poolita sibul ning hauta potis 40 g sulatatud võis. Lisa karbid, valge vein ja 500 ml vett, maitsesta soola ja pipraga. Keeda kaane all u 5 minutit. Kurna keedus ja jäta karbid sõelale nõrguma. Eralda karpidest liha (kasuta ainult avanenud karpe). Koori ja pese porgandid ning kartulid. Puhasta porru ja apteegitill. Lõika köögivili ribadeks. Sulata potis ülejäänud või ja hauta selles köögivilja. Kalla peale karbikeeduvedelik. Maitsesta soola, pipra ja safraniga ning keeda 10 minutit. Jaota supp nelja suurde kuumakindlasse tassi. Täida tassid ainult kolmveerandini. Poolita tomatid, võta välja seemned ja lõika kuubikuteks. Lisa puljongisse tomatid, sini- ja südakarpide liha ning 12 kammkarbi liha koos marjaga. Sulata lehttainas, riputa peale jahu ja rulli veidi laiali. Pane tühi supitass kummuli tainale ja lõika 1 cm kauguselt tassiäärest tainas lahti. Lõika sarnaselt 4 tainaringi. Määri täidetud supitasside servad munavalgega. Aseta igale tassile tainaring ja suru servadele kinni. Pintselda tainast pealt munakollasega. Tõsta supitassid eelsoojendatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures (gaasipliidil 4.-5. jaotus) u 12 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. Lisandid