Kalatoitude retseptid

Sardiinid itaalia moodi 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 11:12
Praetud sardiinid paprika-oliivikastmes

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g puhastatud sardiine
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
sidrunimahla
2 sl nisujahu
125 ml oliivõli
1 väike sibul
1/4 punast paprikat
1/4 rohelist paprikat
5 musta oliivi
5 rohelist oliivi
1 küüslauguküüs
1 sl hakitud peterselli
punet

Valmistamine
Loputa sardiinid külma vee all ja tupsuta kuivaks. Hõõru kala sisse soola ja pipraga ning piserda üle sidrunimahlaga. Paneeri kala jahus ja prae teflonpannil 100 ml oliivõlis u 10 minutit. Võta pannilt ja jäta sooja kohta seisma. Koori ja haki sibul, puhasta ja viiluta paprikad. Lõika oliivid neljaks. Koori ja pressi küüslauguküüs. Kalla pannile ülejäänud õli, lisa sibul, paprika ja oliivid ning hauta 5 minutit. Maitsesta küüslaugu, soola, pipra, peterselli ja punega. Vala segu sardiinidele ja paku kõrvale sooja küüslauguleiba.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee