Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2005, 20:20

Soolaheeringa valik

Soolaheeringa-tartar, soolaheeringas tshillikastmes, soolaheeringas piprakreemiga, soolaheeringas kukeseentega, soolaheeringas tilliga.

Kogus: ühele

Koostisosad
SOOLAHEERINGA-TARTAR:
4 soolaheeringafileed
10 kapparit
1 marineeritud kurk
1 shalottsibul
värskelt jahvatatud musta pipart
SOOLAHEERINGAS TSHILLIKASTMES:
4 soolaheeringafileed
2 mahedat piprakauna
4 sl mahedat tshillikastet
SOOLAHEERINGAS PIPRAKREEMIGA:
4 soolaheeringafileed
4 sl creme fraiche´i
1 tl konserveeritud rohelist terapipart
SOOLAHEERINGAS KUKESEENTEGA:
4 soolaheeringafileed
1 väike purk konserveeritud kukeseeni (neto u 150 g)
2 sl pärlsibulaid
2 sl sherriäädikat
värskelt jahvatatud musta pipart
SOOLAHEERINGAS TILLIGA:
4 soolaheeringafileed
1/2 kimpu tilli
100 g shampinjone
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sl veiniäädikat
lisaks lehtsalatit
punasiguri lehti
marineeritud kurgiviile

Valmistamine
Soolaheeringa-tartar; haki heeringafileed, kapparid ja kurk; koori ja haki shalottsibul, sega kõik kokku ja maitsesta pipraga. Soolaheeringas tshillikastmes; tükelda heeringas, puhasta ja haki peeneks piprakaunad; sega kõik ained kokku. Soolaheeringas piprakreemiga; haki peeneks heeringas, sega creme fraiche´i ja piprateradega. Soolaheeringas kukeseentega; lõika heeringas kuubikuteks, sega nõrutatud kukeseente ja pärlsibulatega, maitsesta äädika ja pipraga. Soolaheeringas tilliga; Haki till ja viiluta seened ning heeringas; sega kõik kokku, maitsesta pipra ja äädikaga. Lase heeringaroal u 1 tund külmkapis seista. Serveeri salatilehtedel ja kurgilõikudel. Paku kõrvale täisteraleiba ja võid.