Kalatoitude retseptid
6. jaanuar 2005, 14:25

Täidetud kammeljas

Kalamassi, porgandite ja pistaatsiapähklitega täidetud kammeljas.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kammeljat (a 600 g)
1 sidruni mahl
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
TÄIDIS:
300 g kalafileed
2 muna
150 g vahukoort
60 g hautatud porgandikuubikuid
40 g puhastatud pistaatsiapähkleid
1 tl hakitud estragonilehti
8 lehtpeedilehte
4 keedetud sparglit
KASTE:
200 g majoneesi
4 cl konjakit
1 sl hakitud hapuoblikaid
määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Lase kaupluses kalad fileerida ja luudest puhastada. Roa valmistamiseks läheb lisaks kaheksale fileetükile vaja ka kalade luustikku. Täidise jaoks loputa kalafileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Piserda üle sidrunimahlaga ja maitsesta soola ning pipraga. Aja fileed läbi hakklihamasina ja suru läbi sõela. Aseta kalamassiga kauss suuremasse jääkuubikutega täidetud kaussi. Sega sisse munad ja vahukoor, lisa ka porgandid, pistaatsiapähklid ja estragonilehed. Puhasta lehtpeedilehed ja blansheeri neid veidi aega keevas vees. Nõruta lehed ja aseta kahekaupa neljale rasvainega määritud fooliumitükile. Aseta igale lehtpeedilehele üks filee ja määri peale 1 cm paksuselt kalamassi. Pane igale fileele ka 1 spargel. Määri ülejäänud neljale fileele ülejäänud kalamass ja paiguta määritud poolega sparglitele. Keera lehtpeedilehed ümber ja sule fooliumirullid. Pane kammeljaluustik piisavalt suutrde potti kergelt soolaga maitsestatud vette u 5 minutiks keema. Võta luustik välja ja lase jahtuda. Aseta fooliumisse keeratud fileed puljongisse ja keeda nõrgal tulel u 1 tund. Võta fileed välja, keera ettevaatlikult lahti foolium, jahuta ja lõika kala viiludeks. Sea viilud külmale kalaluustikule. Kastmeks sega majonees konjaki ja hapuoblikatega, maitsesta soola ning pipraga. Kammeljarulle võid serveerida põhiroana koos sooja Prantsuse saiaga või eelroana kuuele inimesele.