Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2005, 14:20

Merikurat mürklikastmes

Hautatud merikurat mürkli-veinikastmes ubade ja porganditega.

Kogus: ühele

Koostisosad
40 g kuivatatud mürkleid
4 viilu merikuradit (a 200 g)
2 shalottsibulat
150 g külma võid
100 ml kuiva valget veini
100 ml kuiva vermutit
120 g rohelisi ube
2 väikest porgandidt
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 g safranipulbrit
1 sl creme fraiche´i

Valmistamine
Leota mürkleid 150 ml vees 1-2 tundi. Loputa merikuradi fileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Koori ja lõika õhukesteks ribadeks shalottsibulad. Sulata potis 50 g võid ja hauta selles sibulat. Pane peale kalatükid. Kalla juurde valge vein, vermut ja veidi kurnatud seeneleotusvedelikku. Lase kalal 15-20 minutit küpseda. Puhasta ja pese oad. Kaabi ja pese porgandid ning lõika peenikesteks ribadeks. Keeda ube ja porgandeid kergelt soolaga maitsestatud vees u 8 minutit, kurna. Võta kala potist ja aseta sooja. Lisa kalahautusvedelikku oad ja porgandid ning keeda kaste kokku. Klopi sisse ülejäänud või ja creme fraiche ning maitsesta soola, pipra ja safraniga.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. LisandidRiis, värsked kartulid.