Kalatoitude retseptid

Tursk võikastmes 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 14:19
Hautatud tursk köögiviljadega võikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit ahjus + ettevalmistamisaeg.

Koostisosad
4 viilu turska (a 200 g)
sidrunimahla
2 porgandit
100 g juursellerit
1 sibul
1 väike porru
100 g külma võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine
Loputa kalaviilud külma vee all, tupsuta kuivaks ja piserda üle sidrunimahlaga. Koori ja pese porgandid ning juurseller. Koori sibul, puhasta ja pese porru. Lõika köögivili ribadeks. Määri kuumakindel vorm 20 g võiga. Pane vormi köögivili, selle peale kalaviilud ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.jaotus) u 20 minutit. Kalla küpsetusvedelik pealt ära ja keeda kaste kokku. Klopi tükkidena sisse ülejäänud või, kuni kaste omandab kreemja konsistensi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee