Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2005, 14:17

Saidafilee kastmes

Hautatud saidafilee veinikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 saidafileed (a 200 g)
sidrunimahla
2 shalottsibulat
2 kimpu murulauku
200 g külma võid
100 ml kuiva valget veini
100 ml kuiva vermutit
soola
värskel jahvatatud musta pipart

Valmistamine
Loputa kalafileed külma vee all, tupsuta kuivaks ja piserda üle sidrunimahlaga. Koori ja haki shalottsibulad. Pese, kuivata ja haki murulauk. Sulata pannil 50 g võid, hauta selles klaasjaks shalottsibul. Lisa murulauk ja kalafileed. Kalla peale vein ja vermut. Hauta nõrgal tulel 10-15 minutit, võta välja ja pane sooja. Redutseeri (keeda kokku) ülejäänud puljong, klopi tükkidena sisse ülejäänud või, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga.