Kartuli-singivormiroog
Kogus: ühele
Koostisosad
Kartulisegu:
8 kartulit 0,5 dl piima
100 g värsket või külmutatud spinatit
soola
jahvatatud valget pipart
jahvatatud muskaatpähklit
4 muna
Täidis:
2 sibulat
2 sl õli
2 sl vett
200 g taist sinki
Valmistamine
Lisandiks ürdi-jogurtikastet Sulata külmunud spinat või kalla värske spinat üle rohke keeva veega ja seejärel külma veega. Hauta peenestatud sibul õli ja vee segus pehmeks, lisa peenestatud sink, riputa peale veidi pipart ja soola. Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, suru kuumalt läbi püreepressi ning mikserda koos spinati ja piimaga püreeks. Lisa veidi jahtunud segule maitseained ja munarebud. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, kalla teiste ainete peale ja tõsta alt ülespoole segamini. Tõsta pool kartulipüreest ühtlase kihina küpsetusvormi põhja. Pane selle peale sibula-singisegu ja kata ülejäänud kartuliseguga. Küpseta 200 kraadi juures ahju alumisele siinile asetatud restil 30-40 minutit. Serveeri kuumalt koos külma ürdi-hapukoorekastmega.
Kommentaarid (0)