Kalatoitude retseptid

Hautatud lõhefileed 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 13:27
Hautatud lõhefilee kurgi,tomati,shampinjonide ja koore-veinikastmga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 lõhefileed (a 180 g)
150 g meriahvenafileed
1 muna
60 ml vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 tomatit
100 g kurki
4 suurt shampinjoni
2 shalottsibulat
200 ml kuiva valget veini
1 loorberileht
300 ml vahukoort
poti määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Loputa kalafileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Lõika meriahvena fileed väikesteks tükkideks ja sõtku vahukoore ning munaga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Määri saadud mass lõhefileedele. Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata", koori ja viiluta. Koori ja viiluta kurk. Pese, puhasta ja viiluta seened. Aseta köögivili ja seened lõhefileedele. Koori ja haki peeneks shalottsibul. Määri kastrul rasvainega ja pane sinna hakitud sibulad, kalafileed, valge vein ja loorberileht. Hauta kala u 20 minutit, võta ettevaatlikult välja ja aseta sooja kohta seisma. Kalla vahukoor puljongisse ja keeda kuni kreemja kastme saamiseni. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri lõhefileede juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee