Küpsetised

Forell lehttainas 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 13:25
Maitsvad kalapirukad

Kogus: ühele

Koostisosad
4 forellifileed (a 180-200 g)
sidrunimahla
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
u 480 g külmutatud
lehttainast
2 munakollast
nisujahu
vormi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
  Loputa fileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Piserda üle sidrunimahlaga ja maitsesta soola ning pipraga. Pane fileed rasvainega määritud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.jaotus) u 2 minutit. Lase lehttainal u 10 minutit sulada ja rulli siis jahusel aluspinnal veidi laiali. Vormi tainaviilud kalakujulisteks ja aseta fileed kahe kihi vahele. Klopi lahti munakollased, määri sellega tainaservad ja suru kõvasti kokku. Pintselda munakollasega ka taina pealispinnad. Aseta tainas kalad külma veega loputatud plaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.jaotus) u 15 minuti jooksul kuldpruuniks ja krõbedaks. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee