Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2005, 13:23

Forellirullid köögiviljaga

Forellirullid hautatud köögiviljaga koore-veinikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 forellifileed
sidrunimahla
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 väikest tomatit
100 g kurki
1 shalottsibul
1 tüümianioks
1/2 kimpu murulauku
125 ml kuiva valget veini
125 ml kuiva vermutit
125 ml vahukoort
50 g külma võid
poti määrimiseks rasvainet

Valmistamine
  Loputa forellifileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Piserda üle sidrunimahlaga ja maitsesta soola ning värskelt jahvatatud musta pipraga. Rulli fileed kokku ja kinnita puutikuga. Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata", koori, lõika neljaks ja eemalda seemned. Koori ja poolita kurk, eemalda seemned ning viiluta. Koori ja haki peeneks shalottsibul. Loputa ja haki tüümian. Pese ja haki murulauk. Määri kastrul rasvainega ja pane sinna hakitud shalottsibul, kalarullid ja ürdid. Kalla peale valge vein, vermut ja 2-3 sl vett. Hauta kala u 8 minutit, võta välja ja jäta sooja kohta seisma. Pane vahukoor, tomatid ja kurgid keeduvedelikku ning keeda kreemja konsistensi saamiseni. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Sega külm või helvestena kastmesse. Anna kala lauale koos köögivilja-koorekastmega.