Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2005, 13:11

Angerjas kressikastmes

Keedetud angerjas koore-veini-kressikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 angerjas (u 1 kg)
1 sibul
1 loorberileht
2 tera nelki
soola
äädikat
2 shalottsibulat
100 g võid
100 ml lihapuljongit
100 ml valget veini
300 ml vahukoort
2 potti salatikressi
2 sl creme fraiche´i
värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine
Hoia köögirätikuga kalast kinni ja torka terav nuga u 2 cm peast allpool kala kõhupoolelt sisse. Lõika läbi nahk ümber kogu kere. Peast köögirätikuga kinni hoides eralda natuke nahka pea juurest ja tõmba see siis järsu liigutusega kuni sabani maha. Alles nüüd lõika ära kala pea. Angerja rümpa rätikuga kinni hoides keera praekahvliga kõhuõõnest välja sisikond. Loputa kala külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika u 7 cm tükkideks. Pane kalatükid keema 1,5 l vette, millele on lisatud sool ja äädikas. Koori sibul, pikeeri loorberi ja nelkidega ning pane keeduvette. Keeda nõrgal tulel u 15 minutit. Seejärel väta kala välja, nõruta ja aseta sooja. Kastme jaoks koori ja haki peeneks shalottsibulad. Sulata potis või, kuumuta selles sibul klaasjaks. Kalla juurde puljong, valge vein ja vahukoor ning keeda kreemja konsistensi saamiseni. Lisa kastmesse creme fraiche, maitsesta soola ja pipraga ning kaunista kressilehtedega. Serveeri angerjatükke kastmes.