Kiudainerikkad toidud

Kaerahelbekorvikesed kreekidega 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 13:10
Kollaste kreekidega täidetud kaerahelbekorvikesed.

Koostisosad
TAINAS:
50 g võid
100 g kaerahelbeid
100 g toorsuhkrut
125 ml vahukoort
TÄIDIS:
500 g kollaseid kreeke
100 ml aprikoosimahla
30 g kartulijahu
KAUNISTAMISEKS:
vahukoort

Valmistamine
 Sulata pannil või ja rösti selles veidi aega kaerahelbeid. Lisa suhkur ja lase kaerahelvestel karamellistuda.
Vala vähehaaval ja pidevalt segades juurde vahukoor, lase keema tõusta. Keeda, kuni moodustub tiheda konsistensiga mass. Kata kuus ümmargust keeksivormi fooliumiga. Tõsta vormidesse kaerahelbetainast ja suru lusikaga tihedalt vastu seinu. Küpseta korvikesi eelsoojendatud praeahjus keskmisel siinil 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.-4.jaotus) u 15 minutit. Pese ja puhasta kreegid ning pane koos aprikoosimahlaga keema.
Sega juurde kartulijahu ja lase uuesti keema tõusta. Hauta vaiksel tulel u 10 minutit. Täida jahtunud korvikesed puuviljamassiga ja kaunista vahukoorega.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee