Kiudainerikkad toidud
11. märts 2008, 18:28

Šarlott

Aprikoosi-vahukooretäidisega šarlott, kus harjumuspärase rullbiskviidi asemel on kasutatud keelekese küpsiseid.

Koostisosad
500 ml piima
1 vanillikaun
4 munakollast
100 g suhkrut
10 zhelatiinilehte
2 sl apelsinimahla
300 g kompotiaprikoose
15 piklikku biskviitküpsist
3 sl aprikoosilikööri
500 ml vahukoort

Valmistamine
Vala piim potti, pane sisse vanillikauna kaabitud sisu ja lase keema tõusta. Vahusta munakollased koos suhkruga ja sega vähehaaval kuuma piima sisse. Kuumuta apelsinimahl. Leota želatiinilehti külmas vees, pressi välja vedelik ja sulata želatiin pidevalt segades esmalt kuumas apelsinimahlas, seejärel piimakreemis, jahuta. Nõruta ja püreesta köögikombainis aprikoosid. Lao küpsised sirgete seintega 1,5 l kaussi ja piserda üle aprikoosilikööriga. Sega vahukoor kreemi hulka, aga jäta kaunistamiseks 3 sl. Pane 1/3 kreemist vormi, määri peale aprikoosipüree. Lao samamoodi ka teine kiht, pealmiseks kihiks jäta kreemikiht. Tõsta tort 24 tunniks külmkappi. Löö šarlott vormist välja ja kaunista vahukoorega.