Lõunasöögi retseptid

Sealiha lehttainas 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 13:06
Sealiha spinatiga lehttainas punase veini kastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
ahjus 45 minutit + ettevalmistus + kastme valmistamine.

Koostisosad
300 g külmutatud lehttainast
150 g külmutatud spinatilehti
800 g kondita sealiha
3 sl toiduõli
2 shalottsibulat
1 küüslauguküüs
50 g võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
värskelt jahvatatud muskaatpähklit
1 munakollane
2 sl piima
KASTE:
125 ml pruuni vasikalihapuljongi kontsentraati
125 ml punast veini
50 g võid

Valmistamine
Sulata lehttainas ja spinat. Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks. Pruunista liha pannil kuumas õlis, tõsta jahtuma. Koori ja peenesta sibulad ning küüslauk, hauta pannil lihaleemes. Lisa ka nõrutatud spinat ja hauta u 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Määri jahtunud kaste lihale. Rulli jahuga ülepuistatud töölaual lahti tainas. Pane liha tainale, tõsta tainaääred liha peale ja suru kokku servad. Klopi minakollane piimaga lahti ja määri tainale. Ülejäänud tainast lõika välja motiivid pealispinna kaunistamiseks (näiteks tähed või lilled piparkoogivormiga). Pinstelda munaga ka motiivid. Pane tainas liha külma veega loputatud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud praeahjus 175-200 kraadi juures ( gaasipliidil 3.-4.jaotus) u 45 minutit. Kastmeks keeda kokku vasikalihapuljong ja punane vein. Klopi tükkidena sisse või. Paku kastet liha kõrvale. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee