Lõunasöögi retseptid

Sealiha õllekastmes 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 12:58
Praetud sealiha õllekastmes. Lisandiks sobivad majoraanikartulid, punane kapsas või magushapud kapsad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
60 minutit ahjus + ettevalmistus + kastme valmistamine.

Koostisosad
700 g seakarbonaadi
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl köömneid
2 sibulat
1 küüslauguküüs
2 porgandit
100 g sellerit
330 ml tumedat õlut
330 ml linnaseõlut
160 g külma võid

Valmistamine
  Puhasta liha kontidest ja haki väikesteks tükkideks. Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks. Vürtsita soola, pipra ja köömnetega. Koori ja haki peeneks sibulad ning küüslauk. Koori, pese ja haki porgandid ning seller. Pane liha koos kontide ja köögiviljadega ahjupannile, lisa veidi vett. Prae liha eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.-4. alajaotus) u 50-60 minutit. Kasta liha korduvalt õllega. Võta liha välja ja pane sooja. Kastme jaoks võta välja kondid ja kurna köögivili ning praevedelik läbi sõela. Vala vedelik tagasi pannile, kuumuta. Klopi tükikestena sisse või, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Majoraanikartulid, punane kapsas või magushapud kapsad.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee