Kiudainerikkad toidud

Strohi-kirsitort 

Angeelika Kang, 8. oktoober 2008, 10:36
Pruunil põhjal toorjuustu-kohupiima-vahukooretäidisega ja kirsi-strohi kattega tort.

Koostisosad
PÕHI:
3 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl kakaopulbrit
170 g võid
1 dl kartulijahu
TÄIDIS:
250 g mascarpone toorjuustu
250 g kohupiima
2 dl vahukoort
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
15 g zhelatiini + 1 dl vett
PEALE:
500 g külmutatud kirsse
2 dl Strohi
2 dl suhkrut
20 g zhelatiini

Valmistamine
Vahusta munad ja suhkur. Sega juurde sulatatud või, kakaopulber ja kartulijahu. Vala tainas võitatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 190 kraadi juures 25 minutit. Sega toorjuust, kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta vesi keemiseni ja sega juurde zhelatiin. Tõsta tulelt ja sega, kuni zhelatiin on lahustunud. Vala segu kohupiimamassi hulka. Lisa ka vahustatud koor.
Kalla mass jahtunud põhjale. Sega sulatatud kirsid koos vedelikuga, Stroh ja suhkur. Võimalusel lase maitsestuda. Püreeri segu sauseguriga. Kuumuta 2 dl kirsisegu keemiseni ja sega juurde zhelatiin. Tõsta tulelt ja sega, kuni zhelatiin on lahustunud. Vala ülejäänud kirsisegu hulka.
Vala kohupiimakihile. Lase külmkapis tarretuda vähemalt 4 tundi. Eemalda vormi servad ja kaunista shokolaaditorukestega.