Vene köök
13. märts 2008, 13:17

Tsaari pasha

Pashat valmistatakse spetsiaalses vormis, kui seda pole, kasuta pasha nõrutamiseks kohvifiltrit või marliga vooderdatud sõela.

Kogus: kuuele

Koostisosad
250 g Või
1 kg Kohupiim
5 tk Muna
4 dl Suhkur
4 dl Hapukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Hakitud mandlid
1 dl Rosinad
KAUNISTAMISEKS
Puuviljaviile
Mandleid
komme

Valmistamine
Sulata potis või. Lisa kohupiim, hapukoor ja lahtiklopitud munad. Kuumuta segu keemiseni kogu aeg põhjast segades. Võta pott tulelt, lisa suhkur, vaniljesuhkur, hakitud mandlid ja rosinad. Sega, kuni suhkur on sulanud.
Vala pashavormi või marliga kaetud sõelale ja jäta vähemalt üheks ööks külmkappi nõrguma, veel parem ööpäevaks. Vala vormist välja ja kaunista.